Tartalom Szagos de hasznos - avagy a hagymák dicsérete
III / 1 Olvassátok végig
A fokhagyma, alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből sejtsérülés hatására (hagyma megvágása) az alliináz enzim közreműködésével különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. A fokhagyma lipidcsökkentő hatását tudományos eredményekkel is sikerült igazolni, napi rendszerességgel fogyasztott néhány gerezd a vér zsírtartalmát akár 10-13%-kal is mérsékelheti, ami lehetővé teszi egyes időskori érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzését, illetve késleltetését. A fokhagyma kúraszerű alkalmazása mérsékli a thrombocyták (vérlemezkék) összetapadásának mértékét, védő hatású a vérrögök (thrombusok) létrejöttével szemben, valamint csökkenti a vér káros koleszterinszintjét. Véralvadásgátlót szedő betegek esetén a fokhagyma rendszeres bevitele az étrendbe módosíthatja a gyógyszer adagolási rendjét, ezért ilyen esetekben a kezelőorvost feltétlenül tájékoztatni kell azért, hogy az esetleg szükséges dózisváltoztatást végrehajthassa. Vérnyomáscsökkentő tulajdonsága miatt magas vérnyomás kezelésében alkalmazható, de csak a hagyományos gyógyszeres terápia mellett, kiegészítő jelleggel. A fokhagyma alkalmazásának sokoldalúságát mutatja, hogy baktérium és gombaellenes hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében is használatos.
A vöröshagyma is a népi gyógyászat közkedvelt növénye volt. A mai gyógynövény-terápiában a vöröshagyma hatóanyag kivonatait elsősorban érelmeszesedés megelőzésére, a szívroham, koszorúér megbetegedés kialakulásának csökkentésére használják. Nyersen fogyasztva kedvezően hat a koleszterinszintre.
A fokhagyma kellemetlen illatának kiiktatását egyes készítményekben kakukkfű hozzáadásával érik el. Kiváló alternatívának tűnik a medvehagyma, amely vérnyomás- és vérzsírcsökkentő, véráramlás javító hatását az erőteljes fokhagymaszag nélkül váltja ki. Sajnos egyelőre csak kevés helyen szerezhető be, és védett gyógynövény.
TENmagad gyógyítása III / 2. Összetett problémákra
Az a fránya koleszterin. ( Ez nagyon jó )
A vércukorszint csökkentésére
A magas vérnyomás csökkentésére
Az erek gyógyítására
Azt hiszem, nagyon sokan vannak olyanok akik koleszterincsőkkentő gyógyszereket szednek.Én is így jártam, és bizony keserű tapasztalatom az, hogy amerre ez a gyógyszer jár a belekben és ahogy halad előre mindig ott fáj. Persze még az is probléma, hogy hatásától belém szorul és alig akar kijönni, ráadásul a kemény széklet végbélrepedést okoz. Aztán egy idő után jönnek az izűleti problémák, majd a máj megbetegedése. Az egyik ismerősöm is szedi, a koleszterin csökkentőt, a koleszterinje jó lett, ám a májfunkciója pedig rosssz értékeket mutatott. Elgondolkodtató, hogy rossz koleszterinnel vagy májbetegségben halunk e meg. A másik ismerősöm pedig már alig tud kimenni az illemhelyre, de nem akarja megérteni, hogy ez bizony a koleszeterincsökkentő gyógyszertől van.A koleszterincsökkentő gyógyszertől, izomszétesést lehet kapni, ami elkezdödhet a felsőcombnál, de a felső karnál is, és ha eléri a szívizmot akkor kampec. Keserű tapasztalatom alapján azt mondhatom, na itt a gyógyszerszedés vége. Megkérdeztünk egy kardiólogust, mi a véleménye arról, hogy mit csináljunk ha fáj mindenünk a koleszterincsökkentő gyóhyszertől. A vélemény az volt : akkor abba kell hagyni a szedését, mert ha izomszétesést okoz , akkor nem csak a lábban hanem a szív környékén is rombolja az izom munkáját, ezáltal rontja a keringést a testben. Nos mióta elhagytuk és jobban odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, sokkal jobb a közérzetünk
ELKÉSZÍTÉSE .
Találkoztam egy ismerősömmel, akivel elbeszélgetve ezt a gyógyítási módszert hallottam, amit most szeretnék közreadni, hátha van aki még nem ismeri,: Koleszterin csökkentő helyett inkább vettem 23dkg fokhagymát, egy kisebb fej zellert és 3 nagyobb citromot. A megpucolt fokhagyma kb.20 deka marad és a lemért 30dkg zellergumó pucolás után kb 25 dkg lesz. Mind a kettőt leturmixolom és belerakom egy ötliteres üvegbe, majd 1,5 liternyi forró ( kb 70 C' vizet öntök rá,azaz leforrázom,belecsavarok 5-vagy 10 citrom levét összekeverem, lezárom és elteszem dunsztba egy napra. Másnap leszűröm és a levet beteszem egy flakonba, vagy üvegbe és a hűtőszekrényben lehet tárolni, amiből ezután minden nap egy evőkanálnyit lenyelek ( egy kortyot ). Ez a kiázott keverék nagyon jó az ereknek, csökkenti a vérzsírt, csökken lassan a koleszterinem, nincsenek fájdalmaim és csak egy kicsit van fokhagyma szagom, amit tulajdon képpen csak én érzem.. Szerintem ez humánosabb gyógyítás mint a koleszterincsökkentő, ráadásul emberbarát és bizonyítottan természetes anyag.
Egy kúra után legalább 8-10 nap szünetet kell beiktatni, de ha úgy érzed, hogy neked továbbra is jó, nyugodtan használhatod, ám egy idő után egy kis szünetet be kell iktatni.Ebből egy zöldes folyadék, enyhén fokhagyma és zeller szagú, lesz, amiből ajánlatos reggeli után egy teáskanálnyit inni, amig a szervezet hozzá nem szokik. Utána érdemes emelni evőkanálnyira egy pohár vizzel együtt.Hamar felszívódik és kifejti hatását. Javítja a közérzetet és javítja a koleszterin szintet is. ÉN elég gyakran iszom belőle, de időnként tartok egy kis szünetet. Több féle gyógyító recept kering, próbáljuk ki és mindig azt válasszuk ami nekünk a legjobban beválik.
A gyógyszereket amit felír az orvos, nem arra valók, hogy meggyógyulj, hanem az, az állapotodat szinten tartsa, esetleg egy kicsit javítson rajta, ám a lényege az ,hogy életed végéig szedd azt a gyógyszert amit felírnak, ezzel növeld a gyógyszeripar profitját.
Az Én módszerem viszont az, hogy csinálok magamnak egy kávéspohár forró vízbe kevert tyúkhúr teát , és ezt iszom meg, háromszorra. Kétnaponként iszom a teát, két hétig, majd két hét szünet, és kezdem előlről az egészet, .Ezt négyszer csinálom meg, és félév után kezdem újra.
|